JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uber får ikke straff etter dødsulykke med selvkjørende bil

En statsadvokat i Arizona sier det ikke er grunnlag for å holde Uber ansvarlig for at en selvkjørende bil kjørte på en kvinne slik at hun døde i 2018.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox.com

Statsadvokaten sender derimot den delen av saken som dreier seg om bilføreren, tilbake til politiet i tettstedet Tempe for videre etterforskning, skriver Reuters.

Ifølge en foreløpig rapport fra National Transport Safety Board (NTSB) fra i fjor het det at selvkjøringssystemet «er avhengig av en oppmerksom operatør som kan ta grep hvis systemet mislykkes i å opptre slik det skal under testing».

I fjor sa politiet at sjåføren så på TV på telefonen like før ulykken. Hun begynte å bremse først etter at kollisjonen fant sted, og en video fra inne i bilen viser at hun så ned flere ganger før kollisjonen.

Bilen, en Volvo XC90, ble testet i Tempe da ulykken skjedde i mars i fjor. Hendelsen fant sted etter mørkets frambrudd, og kvinnen var på vei over en flerfelts vei mens hun trillet en sykkel da hun be påkjørt og døde. I ettertid viste det seg at bilen slet med å identifisere henne som en fotgjenger.

Ny bok: «Arbeidstakerne er ikke bare innleid og underbetalt. De får en behandling som ikke er noen arbeidstakere verdig»

Annonse
Annonse