JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vegvesenet: Over 500 ulovlige bilverksteder i Norge

Statens vegvesen mener de har oversikt over 500 ulovlige bilverksteder i Norge. Nå har de intensivert jakten på de useriøse aktørene. 
Illustrasjon.

Illustrasjon.

Erlend Angelo

Verkstedene mangler ofte godkjenning fra Vegvesenet, og i mange tilfeller avdekkes det svart betaling, sosial dumping og alvorlig mangelfulle reparasjoner, skriver NRK.

– Vi har strammet grepet og følger i større grad opp ulovlige verksteder. Det er snakk om åpenbar mangel på kompetanse og utstyr, noe som medfører at det gjennomføres reparasjoner som er direkte trafikkfarlige, og i ytterste konsekvens livsfarlige, sier avdelingsdirektør Jon Molnes i krimseksjonen til Statens vegvesen.

Dette er snittlønna i over 300 yrker

Etter en nedslående, landsdekkende kontroll i fjor, har de nå intensivert jakten på de ulovlige verkstedene. På to dager ble i overkant av 80 verksteder over hele landet kontrollert. 45 av dem ble politianmeldt, og det er så langt skrevet ut forelegg for godt over 1,5 millioner kroner i 27 av sakene.

Statens vegvesen kan ikke reagere på andre måter enn å politianmelde verkstedene. De har ingen fullmakt til å stenge dem.

(©NTB)

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse