JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lederen av arbeids- og sosialkomiteen

Wiborg (Frp) utelukker at det kan bli et forbud mot innleie

Erlend Wiborg innser at bemanningsbransjen er en utfordring, men mener et forbud mot innleie er uaktuelt.
Erlend Wibreg skal lose regjeringsplattformen i land på Stortinget.

Erlend Wibreg skal lose regjeringsplattformen i land på Stortinget.

Sissel M. Rasmussen

helge@lomedia.no

– Vi er villig til å se på alle gode tiltak mot sosial dumping. Men jeg er veldig skeptisk til et sett regler for en kommune og et annet sett regler for andre, sier Erlend Wiborg (Frp) til frifagbevegelse.no.

Fire forslag

Stortingsrepresentanten fra Østfold er leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Han skal lose regjeringsplattformen gjennom i Stortinget på dette feltet.

• Les også: Den nye regjeringen åpner for lengre arbeidsdager og at færre ansatte skal få betalt for overtid

For å få flertall må han ha med seg KrF eller et annet parti i Stortinget. Verken Venstre eller KrF har medlemmer i komiteen.

Allerede torsdag kommer det en stor utfordring, med høring om fire forskjellige forslag som alle går inn for å begrense bruken av bemanningsbyråer.

Få nyhetsbrevet vårt

I regjeringsplattformen som ble presentert søndag, står det at den nye regjeringen vil vurdere begrensninger i adgangen til innleie av arbeidskraft. Hva det konkret innebærer, vil imidlertid ikke Wiborg kommentere.

– Det er flere modeller som vurderes, men totalforbud mot innleie er uaktuelt. Vi er fortsatt avhengig av innleie og bemanningsbransjen.

– Men vi er villig til å se på begrensninger. Innleie og bemanningsbransjen skal fortsatt være i et mindretall. Det er hovedregelen, forklarer Erlend Wiborg.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Videreføring

Lederen i arbeids- og sosialkomiteen påpeker at regjeringsplattformen er en videreføring av den politikken som dagens regjering har ført.

– Vår politikk på dette området har vært en suksess. Plattformen slår ettertrykkelig fast at arbeidslinjen skal følges, og styrkes. Vi skal fortsette å skape et fleksibelt arbeidsliv, tilpasset behovene og ønskene man har i dagens situasjon. Både for arbeidstaker og arbeidsgiver, sier Wiborg.

I tillegg poengterer han at det første som ble presentert av samtalene på Jeløy Hotell, et krafttak for nye jobber, skal hjelpe enda flere inn i arbeidslivet.

Han påpeker at plattformens innhold om arbeidslivspolitikk er gode kompromisser mellom partier som har jobbet tett sammen de siste fire årene. Da tar han også med KrF.

LO-lederen mener regjeringens erklæring er lite konkret

Legger AFP-ordningen i fanget til partene

Streiken som varte i 1134 dager

Annonse
Annonse