JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet på elbilens vegne

Regjeringen vil ikke støtte Venstres forslag om tiltak for å øke bruken av elbiler i Norge.

kjell.werner@anb.no

– Det er skuffende, men ikke overraskende, sier stortingsrepresentant Borghild Tenden (V) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Regjeringen velger nok en gang – og uten særlig politisk substans – å gå mot forslag fra Venstre som vil bidra til miljøvennlige løsninger og dermed mindre klimautslipp, sier Akershus-representant Tenden.

Er ikke behov

Finansminister Sigbjørn Johnsen skriver rett ut i et brev til Stortinget at elbiler har gode nok støtteordninger. Han mener det ikke er behov for nye og utvidede tiltak.

Venstres forslag har to hovedelementer. Det ene er å fjerne moms på leasing av elbiler. Det andre er å opprette en tilskuddsordning for å stimulere til økt bruk av elbiler i offentlig sektor.

– Det siste er etter vårt syn en direkte oppfølging av klimaforliket i Stortinget hvor vi er enige om at offentlige virksomheter må ligge i front med bruk av lavutslippskjøretøy i egen virksomhet, sier Tenden.

Bryter avtale

– Jeg kan ikke tolke finansministerens svar annerledes enn at regjeringen også på dette punktet bryter inngåtte avtaler og miljøpolitiske løfter, sier hun.

Tenden viser til at finansministeren i brevet til Stortinget skriver at «den enkelte virksomhet er best egne til å vurdere slike forhold, siden de kjenner virksomhetens behov best».

– Dette er utrolig passivt fra en regjering som nå tydeligvis har abdisert helt i klima- og miljøpolitikken, hevder Tenden. (ANB)

Annonse
Annonse