JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

40 årsverk blir borte

Lånekassen legger ned i Bergen og Tromsø

Lånekassen reduserer antall kontorer fra seks til fire. Bergen og Tromsø ofres, mens kontorene i Oslo, Trondheim, Stavanger og Ørsta vil bestå.
40 årsverk forsvinner når Statens lånekasse for utdanning legges ned i Bergen og Tromsø

40 årsverk forsvinner når Statens lånekasse for utdanning legges ned i Bergen og Tromsø

lanekassen.no

Etter det som omtales som «en helhetlig vurdering», har Lånekassen fått fullmakt til å avvikle kontoret i Tromsø innen 2020 og kontoret i Bergen i løpet av 2023. Til sammen berøres 40 årsverk – 20 i Bergen og 20 i Tromsø.

– Stadig flere av Lånekassens tjenester er det nå brukerne som løser selv, via nettet. En rekke tjenester er blitt digitalisert og automatisert. Det fører til at Lånekassen ikke trenger så mange medarbeidere som før for å behandle sakene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Han understreker at alle som blir berørt av nedbemanningen i Tromsø og Bergen, skal få tilbud om jobb i Trondheim, Stavanger eller Ørsta.

– For å sikre solide fagmiljøer for manuell saksbehandling i fremtiden, er det behov for å samle ressursene på færre steder. Lånekassen får en slankere organisasjon, samtidig som vi ivaretar viktige distriktspolitiske hensyn. Kontoret i Ørsta blir opprettholdt, og den største nedbemanningen skal skje i Oslo, sier Røe Isaksen.

Statsråden erkjenner at dette er en vond og vanskelig beskjed for Lånekassens ansatte i Bergen og Tromsø, men understreker at begge byene har et stort arbeidsmarked.

– Lånekassen har fått god tid til avvikle kontorene, og både Bergen og Tromsø er relativt store arbeidsmarkeder med mulighet for å få nye jobber, sier kunnskapsministeren. (©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no

Les også:

• (30.08.2016:) 50 mister jobber når Lånekassen legger ned kontorer

Nå har det blitt dyrere å studere

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse