JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pride 2023

Peggy Hessen Følsvik håper ekstra mange vil gå i Pride-tog i år

Nå øker angrepene mot homofile, lesbiske og andre skeive. LO-lederen oppfordrer alle LO-medlemmer til å markere Pride.
LO-lederen oppfordrer alle LO-medlemmer til å markere Pride der de bor. Her fra Pride-paraden i 2019.

LO-lederen oppfordrer alle LO-medlemmer til å markere Pride der de bor. Her fra Pride-paraden i 2019.

LO Oslo og Akershus

sissel@lomedia.no

På ryggen av t-skjortene til LO-folket står det: «Rett til å elske hvem du vil». Den vil også LO-lederen bære når hun blir å finne i paraden i Oslo 1. juli.

– Hvert år inviterer og oppfordrer LO sine medlemmer til å støtte Pride der de bor, og at de blir med i parader og på stands. Og i år håper jeg ekstra mange stiller. Det er LO Oslo og Akershus som står ansvarlig for LOs Pride-markering i hovedstaden. De ønsker folk med faner og flagg i paraden, sier Peggy Hessen Følsvik.

 Samhold gir styrke

 Etter terroren i fjor, og etter at mange flagg blir brent og folk opplever hets, er det veldig viktig at vi er mange som står sammen mot disse destruktive kreftene, appellerer LO-lederen.

Hun understreker alvoret i at uskyldige mennesker ble skutt og skadet fordi noen ikke aksepterer at alle skal få være seg selv.

Alvoret ved at folk blir trakassert og hetset for den de er og for hvem de forelsker seg i. 

– Jeg skal gå i toget, som jeg pleier å gjøre, for å markere både gleden og alvoret. Gleden ved å fylle gatene med farger og mangfold, i fellesskap med fagforeningskamerater som står sammen om det viktige budskapet om at alle skal få være seg selv, ikke minst i arbeidslivet, poengterer LO-lederen.

Jørn Eggum, forbundsleder i Fellesforbundet, og Svein Frode Pettersbakken, tillitsvalgt i samme forbund, under Pride i 2019.

Jørn Eggum, forbundsleder i Fellesforbundet, og Svein Frode Pettersbakken, tillitsvalgt i samme forbund, under Pride i 2019.

Jan-Erik Østlie

Hets og trusler

I media har vi fått høre om samboerparet Edward og Robert som kom hjem til oppbrent Pride-flagg på sin egen balkong.

I Bergen valgte Redd Barna å avlyse Pride-festivalen for barna på bakgrunn av trusler om vold.

Ledelsen for Thon-hotellene fant ut at et forbud mot å heise Pride-flaggene ikke var et symbol på inkludering likevel. De snudde og lar flaggene vaie.

I Sverige har «Myndigheten för arbetsmiljökunskap» i fjor foretatt en kunnskapsinnhenting som viser at skeive eller LHBT-personer kan være mer utsatt for fordomsfull adferd, diskriminering og trakassering på arbeidsplassen enn andre.

 For LO er det viktig at alle føler seg trygge på jobb. Alle skal kunne være den de er på jobben, enkelt og greit, sier Peggy Hessen Følsvik.

– Jeg håper og tror at Pride bidrar til både mer åpenhet og høyere bevissthet i arbeidslivet. Og at alle de bedriftene og virksomhetene som flagger og feirer Pride, også gjør en jobb internt, slik at disse verdiene ikke bare preger profilen utad i samfunnet, men også internt, fortsetter hun.

Statens Arbeidsmiljøinstitutt (Stami) skriver at i Norge finnes det få nasjonale fakta og lite kunnskap om det mangfoldige arbeidslivet.

LOs handlingsprogram slår fast at det er behov for ny forskning på skeives situasjon i arbeidslivet. 

Fikk du med deg denne?Skeive eldre frykter møtet med eldreomsorgen

LO-folk var med og feiret Pride i Oslos gater sist det var Pride-parade. 

LO-folk var med og feiret Pride i Oslos gater sist det var Pride-parade. 

Jan-Erik Østlie

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse