Lønnsoppgjøret 2022:
Oljearbeidere skal forhandle lønn med rederne
I dag startet lønnsforhandlingene mellom oljearbeiderne og rederne i Norsk Rederiforbund. Økt kjøpekraft, er kravet fra Industri Energi.
Lundin Energy Norway
tonje@lomedia.no
petter@lomedia.no
– Hovedkravet vårt er økt kjøpekraft. Samtidig skal vi ha et fundament som sikrer at denne bransjen er konkurransedyktig i kampen om arbeidskraften, sier forhandlingsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en pressemelding.
Det har tidligere i år ikke lyktes partene å komme til enighet i andre store oljeoppgjør, som oljeserviceavtalen og sokkelavtalene. Arbeidsgiverforeningen Norsk olje og gass må nøye arbeidstakerforbundene til mekling på disse avtalene.
4 300 oljearbeidere
Forhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund for flyteriggansatte har startet onsdag i Oslo.
Avtalen gjelder for flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.
Flyteriggavtalen omfatter om lag 4300 Industri Energi-medlemmer. I tillegg til Industri Energi, forhandler Norges Rederiforbund også parallelt med SAFE og DSO.
I år er det hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Det er full streikerett.
Landbaser forhandler også
Onsdag startet også forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass på landbaseavtalen i Stavanger. Det er satt av én dag til forhandlingene.
Landbaseavtalen omfatteromlag cirka 1800 Industri Energi-medlemmer, inkludert de som jobber i tilslutningsbedrifter.
– Landbaseavtalen er en minstelønnsavtale. Det betyr at lønn forhandles lokalt i den enkelte bedrift. Vi bør få til konstruktive forhandlinger på avtalens bestemmelser og mener det bør være mulig å finne løsninger som ikke svekker bedriftenes konkurransekraft, skriver kommunikasjonsleder Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass i en epost.