JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Lærerstreiken: Ny mekling søndag

Partene i lærerstreiken kom ikke til enighet lørdag, men er enige om å fortsette samtalene søndag, opplyser riksmekler Mats Ruland.
Lærerstreiken har vart siden 8. juni. Lørdag møtte riksmekler Mats Ruland partene på ny.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. Lørdag møtte riksmekler Mats Ruland partene på ny.

Håvard Sæbø

– Vi har hatt veldig gode møter og samtaler i dag og skal fortsette i morgen klokken 12, sa Ruland til pressen etter at møtene lørdag var ferdige.

– Partene har nok behov nå for å jobbe internt videre til i morgen, sier han.

– Ikke i mål med alt

Ruland partene inn til nye samtaler etter at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) hadde et møte med dem fredag ettermiddag.

I nærmere fem timer satt lærerorganisasjonene og arbeidsgiveren KS sammen hos Riksmekleren lørdag. Men Ruland ønsker ikke å uttale seg om det har ført til at de har nærmet seg hverandre.

– Vi er ikke i mål med alt. For at det skal være en løsning, må alle elementer som er i spill, være løst, og det er de ikke enda, sier han.

Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS sier det fortsatt er grunnlag for samtaler.

– Vi ville ikke vært her om det ikke var grunnlag for å snakke sammen, sier han.

Aktuelt: Geir Christian vurderer å gå tilbake til industrien: – Har aldri tjent så dårlig som etter at jeg begynte i skolen

KS: Stort ansvar

På spørsmål om de har vært villige til å endre sine posisjoner, svarer han:

– Det får vi komme tilbake til i morgen. Men vi er innstilt på å finne en løsning. Det er det det handler om. Vi er først og fremst opptatt av elevene. Og så er vi opptatt av å få lærerne tilbake på jobb igjen.

– Vi opplever at det hviler et stort ansvar på partene for å finne en løsning, sier Gangsø.

Lørdag formiddag var Utdanningsforbundets leder Steffen Handal klar på at også de er løsningsorienterte etter nesten 16 uker med lærerstreik.

– Så lenge vi sitter sammen, så er det jo håp, sa han på vei ut fra Riksmeklerens lokaler i 11.30-tiden for en drøy times lunsjpause.

Analyse: Derfor er det så vanskelig å løse lærerstreiken

Nye streikeuttak

Utdanningsforbundet varslet fredag at de vil ta ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed kan antall streikende lærere øke til rundt 8.450 om ikke partene finner en løsning.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.

Innsikt: Hva er egentlig «tvungen lønnsnemnd»?

Faktasjekk: Er lærerne lønnstapere for sjette år på rad?

Warning
Annonse
Annonse