Nye fjes på NTL's forbundskontor
Møt de tre nyvalgte forbundssekretærene som står klare til å ta fatt på sine arbeidsoppgaver på forbundskontoret til NTL.
Eddie Ingebrigtsen, Torstein Brechan og Heidi Hoksnes Sørli ble applaudert inn som forbundssekretærer på NTL-landsmøtets siste dag.
May Berg
may.berg@lomedia.no
Heidi Hoksnes Sørli, Torstein Brechan og Eddie Ingebrigtsen ble applaudert inn som forbundssekretærer på landsmøtets siste dag.
Heidi og Torstein var innstilt fra valgkomiteen, unge Eddie seilte inn på forbundskontoret på ungdomsbølgen som skyllet over NTL-landsmøtet.
Nå er de valgt; Torstein tar fatt på nye arbeidsoppgaver alleredede i desember. De to andre starter i ny jobb fra nyttår.
Fra Barne-TV til organisasjonsarbeid
Eddie laget Barne-TV i NRK fra 2005 til han ble frikjøpt som tillitsvalgt og nestleder ved NTL NRK i 2010. I perioden 2012–2014 var han leder, da han valgte å ikke søke gjenvalg.
Siden 1. juli i år har han vært spesialrådgiver i NTL NRK, med hovedansvar for organisasjonsutvikling.
Ungdomsarbeid har vært en av hans hjertesaker som tillitsvalgt. Nå gleder han seg til å ta fatt på oppgavene i organisasjonsavdelingen.
Han kjenner ikke i detalj sine nye arbeidsoppgaver, men det er vel ikke usannsynlig at Eddie får bruke sitt store engasjement for ungdomsarbeid når NTL nå skal satse for fullt på å rekruttere ungdom, både de som studerer og de som allerede er i arbeidslivet.
– Landsmøtet har gitt oss marsjordre, nå må vi sørge for at vi blir gode på ungdomsarbeid, og vi må føre forbundet vårt inn i den nye tida, sier Eddie.
Ellers klør han i fingrene etter å gjøre noe med NTLs hjemmesider.
Han mener nettsidene må bli mer tilgjengelige. Det betyr blant annet å bli kvitt stammespråket.
– Vi må fortelle historien om NTL på en måte som når fram, som gjør det lettere å forstå hva NTL står for og har betydd. Det er når man kjenner til historien at man kan få en formening om hvor vi skal i framtida. Jeg tror min NRK-erfaring er god å ha når vi skal gjøre dette, sier Eddie.
Ringrev fra universitetet
Heidi har en lang tilitsvalgtkarriere bak seg. Hun har vært ansatt ved Universitetet i Oslo i 17 år og frikjøpt på heltid de siste fire-fem årene.
De to siste årene harhun vært nestleder ved NTL Universitetet i Oslo.
Hun har tidligere i år hatt et seks måneder langt engasjement ved forbundskontoret for å bistå den såkalte "TOP-gruppa", som jobber med tilsettings-, omstillings- og personalsaker.
Nå er hun personalkonsulent ved Samfunnsvitenskapelig fakultet på Universitetet i Oslo.
Fra nyttår er hun tilbake i NTL, hvor hun tar fatt igjen der hun slapp, med omstillingssaker.
– De tre som har jobbet i TOP-gruppa har hatt altfor mange saker å løse med til dels korte frister som må overholdes. Med en varig forsterkning, håper vi at alle får det litt romslligere, slik at man får bedre tid til tettere samarbeid med og skolering av de lokale tillitsvalgte i denne type saker, sier Heidi, som måtte overtales før hun valgte å si ja til å stille til valg.
– Jeg skal bistå folk som ofte står i en alvorlig situasjon profesjonelt og personlig. Jeg vet at det blir tøft, og at jeg må strekke meg veldig, sier Heidi, som vet at hun får bruk for erfaringen og kompetansen hun har opparbeidet seg på en stor arbeidsplass som Universitetet i Oslo, med sine 7000 ansatte.
Gjenreise byråkraten
Torstein er ansatt i NAV Internasjonalt, hvor han har jobbet med utenlandske bidragssaker siden 2006.
Tidligere har han blant annet jobbet i Direktoratet for arbeidstilsynet, i Nærings- og handelsdepartementet og i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
Han har hatt en ganske bratt karrierekurve i NTL; avdelingsleder i 2011, styremedlem i NTL NAV i 2012 og frikjøpt tillitsvalgt i NAV fra 2013.
Mens de to andre tar fatt fra nyttår, er Torstein på plass i samfunns- og informasjonsavdelinga allerede i desember.
Han gleder seg til å ta fatt på utfordrende oppgaver.
– Å reise byråkratens anseelse i befolkningen er nødvendig. Videre må respekt og etterlevelse av lov- og avtaleverket prioriteres. Vi bør ta sikte på å erstatte bøkene med amerikansk-importert ledelseslitteratur som nå ligger på arbeidsgivers skrivebord, med lov- og avtaleverket vi har i staten, sier Torstein.
NTL skal være best
De tre er enige om at det er viktig å sørge for at de "gamle" medlemsgruppene er med, og at de ikke føler seg akterutseilt når NTL nå skal henvende seg til utdanningsgruppene.
Men akademikerbølgen er et resultat av utdanningssamfunnet NTL har vært med på å kjempe fram, og NTL skal være et naturlig valg for folk som tar høyere utdanning, mener de.
Selv om NTL og Akademikerne konkurrerer om de samme medlemmene, og sentralt er høytlytt uenige i mange spørsmål, så påpeker de tre at samarbeidet lokalt ofte er godt, og det samarbeidet mener de bør styrkes.
– Men NTL skal være det beste alternativet for disse utdanningsgruppene. Vi må få opp selvtilliten vår på det, sier Eddie.
– Og vi må sørge for at vi har et godt mottaksapparat for de nye medlemsgruppene. Går det skeis her, kan det bli verre en verst.
Navn: Torstein Brechan
Alder: 39 år
Bakgrunn: Ansatt i NAV Internasjonalt, heltidstillitsvalgt i NTL NAV, ugift.
Navn: Eddie Ingebrigtsen
Alder: 29 år
Bakgrunn: Har laget Barne-TV i NRK, frikjøpt tillitsvalgt i NRK siden 2010, samboer, bor i Oslo
Navn: Heidi Hoksnes Sørli
Alder: 46 år
Bakgrunn: NTL Universitetet i Oslo, gift, datter på 13 år, bor i Oslo.
Dette er en sak fra
Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.
Flere saker
Navn: Torstein Brechan
Alder: 39 år
Bakgrunn: Ansatt i NAV Internasjonalt, heltidstillitsvalgt i NTL NAV, ugift.
Navn: Eddie Ingebrigtsen
Alder: 29 år
Bakgrunn: Har laget Barne-TV i NRK, frikjøpt tillitsvalgt i NRK siden 2010, samboer, bor i Oslo
Navn: Heidi Hoksnes Sørli
Alder: 46 år
Bakgrunn: NTL Universitetet i Oslo, gift, datter på 13 år, bor i Oslo.