JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slik takler vi pandemien:

Plutselig vil «alle» være med Mari og bøye og tøye på Teams

Da alle ble sendt på hjemmekontor, begynte Mari Olsgaard å streame den daglige tøy- og bøy-økta si via Teams. Nå er hele avdelinga på 50 kollegaer med.
SOSIALT ASPEKT: – Til vanlig snakker jeg bare med de nærmeste kollegene, men på treninga dukker det også opp andre, akkurat som ved kaffeautomaten på jobben, sier Mari Olsgaard.

SOSIALT ASPEKT: – Til vanlig snakker jeg bare med de nærmeste kollegene, men på treninga dukker det også opp andre, akkurat som ved kaffeautomaten på jobben, sier Mari Olsgaard.

Eirik Dahl Viggen

katharina@lomedia.no

– Utrolig at dere vil lage en sak om dette. Alle arbeidsplasser burde gjøre noe lignende. Tenk så mange sykemeldinger vi unngår ved å tøye og bøye hver dag.

På en islagt og øde parkeringsplass på Veitvet i Oslo puster Mari Olsgaard ekstra fort. Hun er akkurat ferdig med en digital tøy- og bøy-økt. Det siste hun og kollegene i Røde Kors gjorde, var femten knebøyer. Nå de klar for noen flere timer til foran pc-en på hjemmekontorene.

– Det er sunt for kropp og sjel, og vi jobber bedre etter trening. Det er ikke bare jeg som tror det. Bedriftspsykologen har sagt det samme.

Bedriftspsykologen: – Det spiller nesten ingen rolle hva man gjør, bare man holder kontakt

Startet på kopirommet

For Olsgaard startet det hele egentlig for fire år siden, da hun sluttet i jobben som miljøarbeider ved en videregående skole og startet i Røde Kors. Hverdagen endret seg totalt. Fra å ha hatt en aktiv jobb hvor hun gikk mye, ble hun sittende på rumpa foran pc-en. Fysioterapeuten ga streng beskjed om å ta pauser i arbeidstida for å trene muskler og strekke ut.

– Jeg begynte på kopirommet alene, men etter et par uker fersket en kollega meg.

Hun og flere ville være med. De tok i bruk allrommet på kontoret. Da Norge ble stengt og alle ansatte i den humanitære organisasjonen ble sendt på hjemmekontor, fortsatte Olsgaard å streame tøy- og bøy-økta via Teams. Det gikk gjetord om de fysiske utskeielsene. I høst fikk seniorrådgiveren beskjed om å invitere med hele avdelingen på rundt femti mennesker.

– Jeg er ingen treningsguru og kan egentlig ingenting om kroppen. Dette er et skikkelig lavterskeltilbud. Jeg googler «office stretches» og finner øvelser.

Hver dag klokka kvart over ett møtes kollegene digitalt for å strekke og bøye på muskler og lemmer. Olsgaard streamer fra der hun er. Stua, terrassen eller parkeringsplassen tett innpå en støyende bilvei. En stund trente de bare sammen tre ganger i uka. Olsgaard hadde planer om å trene alene de andre dagene, uten særlig hell.

– Det er så mye lettere å gjøre det i fellesskap. I en stressende jobbhverdag prioriterer en ofte ikke trening.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse