JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Agenda-akademiet

Agenda lager akademi igjen. Dette står på programmet

Koronakrisa har endret samfunnet. Det skal Agenda-akademiet og deltakerne mellom 20 og 35 år se nærmere på og diskutere over sommeren.
Aps nestleder Hadia Tajik har forelest på Agenda-Akademiet. Hit kommer politisk engasjerte unge for å få ekstra påfyll.

Aps nestleder Hadia Tajik har forelest på Agenda-Akademiet. Hit kommer politisk engasjerte unge for å få ekstra påfyll.

Privat

aslak@lomedia.no

Når Agenda-akademiet avvikles over tre helgesamlinger til høsten etter å måttet avlyse halvveis to halvår på rad, skjer det for tiende gang.

– Det vil bli viktig å diskutere hva vi kan lære av koronakrisen og hvordan vi skal få alle til å komme seg på beina igjen – enten de er rammet økonomisk eller har fått helseplager, sier Tiril Rustand Halvorsen i Tankesmien Agenda til FriFagbevegelse.

Les også: LOs folkehøyskole tar nye grep. Slik skal elevene lære mer om den norske modellen

Sentrale spørsmål

I de tre akademi-helgene vil det bli diskusjoner om demokrati, ulikhet, velferdsstat, arbeidsliv, næringsliv, klima, ideologi og internasjonale forhold. Deltakerne får møte en rekke foredragsholdere fra politikken, akademia, næringslivet og organisasjonslivet. Søknadsfristen er 27. juni.

Samfunnet står overfor en rekke endringer, utfordringer og store oppgaver. Hva kan løses med politikk og hvordan? Det er noen av spørsmålene som blir sentrale under Agenda-akademiet. Målgruppen er samfunnsengasjerte deltakere mellom 25 og 35 år.

– Søkerne kan ha ulik politisk bakgrunn, eller ingen i det hele tatt. Vi er mest opptatt av å sette sammen en god gruppe folk som kan bidra på hver sin måte og som alle kan lære noe av, forklarer Rustand Halvorsen.

Ulikhet og klimakrise

Til høsten er det også stortingsvalg. Ifølge Agenda står vi overfor store og utfordrende spørsmål – forsterket av koronasituasjonen.

Hvordan sikrer vi et organisert og trygt arbeidsliv for alle? Hvordan skal vi sørge for grønn vekst, deltakelse og velferd i framtida? Hvilken plass bør Norge ta i verden?

– For en ny regjering blir bekjempelse av ulikhet og klimakrisen, og hvilken næringspolitikk som skal føres, viktig. Det er temaer som har vært på programmet hos akademiet i lang tid, sier Rustand Halvorsen.

– Det er også ti år siden terrorangrepet 22. juli, og vi tar også denne gangen en tur til Utøya. Det er et veldig godt sted å diskutere politikk, og særlig temaer som ytringsfrihet og ekstremisme, sier hun.

Fikk du med deg denne? Nå trenger vi en sterkere stat, mener en samlet venstreside i Norden

Annonse
Annonse