JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2023

Ansatte som lager glass og porselen skal få ny lønn

Partene forhandler om ny minstelønn til de lavtlønna ansatte ved glassverkene og porselensfabrikkene.
For de ansatte i glass og keramisk industri starter forhandlingene om ny minstelønn i dag. Det gjelder blant annet for ansatte ved porselensfabrikken Figgjo.

For de ansatte i glass og keramisk industri starter forhandlingene om ny minstelønn i dag. Det gjelder blant annet for ansatte ved porselensfabrikken Figgjo.

Arkivfoto: Tonje Paulsen Solem

petter@lomedia.no

Industri Energi og Norsk Industri møtes torsdag for å bli enige om nye lønnssatser tariffavtalen for glass- og keramisk industri.

Forhandlingsleder for LO-forbundet er Asle Reime fra forbundets valgte ledelse.

Samleside: Alt om årets mellomoppgjør

Forhandlingene for glass- og keramisk industri gjelder for 111 Industri Energi-medlemmer, blant annet glassblåsere og dekoratører av porselen.

De jobber i bedriftene Hadeland Glassverk, Figgjo, Magnor Glassverk og Norsk Teknisk Porselen.

Under fjorårets hovedoppgjør økte minstelønna med med 8 kroner, til 175,55 kroner per time. Det er kun kroner og øre de forhandler om i år siden det er et mellomoppgjør. Forbundet har heller ingen streikerett.

Ramma for årets forhandlinger ble lagt til 7,50 kroner av LO og NHO. I tillegg er glass- og keramisk industri lavtlønna og får med seg et tillegg på tre kroner, dermed er ramma på totalt 10,50 kroner i økt minstelønn.

Aktuelt: Hvem får lavlønnstillegg? Se lista her

Siden tariffavtalen er en minstelønnsavtale har de også lokale forhandlinger etter at partene er ferdige sentralt.

For arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri er det Nora Køber Garvoll som er forhandlingsleder, opplyser kommunikasjonssjef Cathrine W. Eidal i en epost.

FriFagbevegelse har hatt kontakt med partene, men ingen av dem ønsker å gi noen kommentar i forkant av forhandlingene.

Annonse
Annonse