JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kampen for et ryddig arbeidsliv:

Ap vil at tillitsvalgte skal kunne sjekke lønna til innleide firma

Arbeiderpartiet vil at tillitsvalgte i offentlige virksomheter som kjøper private tjenester, skal få innsyn i lønns- og arbeidsforholdene i selskapene.
Arbeiderpartiets Hadia Tajik vil at tillitsvalgte i stat og kommune blir vaktbikkjer i kampen for et ryddig arbeidsliv

Arbeiderpartiets Hadia Tajik vil at tillitsvalgte i stat og kommune blir vaktbikkjer i kampen for et ryddig arbeidsliv

CC BY-NC-ND Stortinget

– Dette forslaget fremmes for å sikre at tillitsvalgte i kommunene og staten blir vaktbikkjer i kampen for et ryddig arbeidsliv i offentlig sektor, sier nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet til VG.

Følg FriFagbevegelse på Facebook

I vedtaket, som er fattet av Arbeiderpartiets stortingsgruppe, heter det at «Stortinget ber regjeringen legge fram sak om å sikre tillitsvalgte i offentlige virksomheter som kjøper tjenester, innsyn i kontrakter og lønns- og arbeidsvilkår hos leverandøren i henhold til allmenngjøringslov og forskrift».

Arild Grande (Ap), som sitter i arbeids- og sosialkomiteen, sier at med denne ordningen kan man umiddelbart avdekke mulige ulovligheter.

– Det vil kunne bidra til at seriøse aktører ikke blir utkonkurrert av useriøse som eksempelvis dumper lønningene til utenlandske arbeidstakere og som presser arbeiderne til for lange arbeidsøkter, sier Grande til avisen

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) mener dette er arbeidsoppgaver for Arbeidstilsynet og mener regelverket er godt nok som det er.

Fagforeninger protesterer mot ulovlig innleie på Stordalen-hotell

Over halvparten av nye jobber på norske byggeplasser blir utlyst av bemanningsbyråene

På denne byggeplassen er 90 prosent av elektrikerne innleide fra bemanningsbyråer

Bransjen som endret norsk arbeidsliv

Warning
Annonse
Annonse