JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EØS-organet ESA skal overvåke prosessen:

ESA godtar at Norge skal prøve å løse striden om lønn for tilreisende arbeidere

EFTAs overvåkingsorgan ESA går med på å la Norge forsøke å løse den såkalte verftssaken på hjemmebane, men ber om en statusoppdatering innen 10. april.
Anniken Hauglie

Anniken Hauglie

Martin Guttormsen Slørdal

Det kommer fram i ESAs svar på et brev som Arbeids- og sosialdepartementet sendte til kontrollorganet i Brussel i forrige uke.

Striden gjelder utstasjonerte arbeidstakere fra andre EØS-land som er ansatt på verft, på byggeplasser og i renholdsbransjen i Norge. ESA mener deler av det norske regelverket for slike arbeidstakere er i strid med EØS-avtalen. Norges svar til ESA har vært å be om mer tid til å la partene i arbeidslivet finne en løsning selv.

Arbeidsgiverne krever at Norge bøyer seg for ESA i verftssaken

Ber om tilbakemelding

– Vi er glad for at man på norsk side mener det er mulig å finne en løsning innenfor rammene av utstasjoneringsdirektivet i EØS-avtalen. Nå ser vi fram til hva prosessen mellom partene i arbeidslivet vil føre til, og har bedt om en orientering i april om fremdriften i arbeidet, sier ESAs president Sven Erik Svedman.

Full splittelse blant arbeidsgiverne i saken om EØS og lønn for tilreisende arbeidere

Kortere frist

I brevet til Norge ber ESA om en tilbakemelding innen 10. april. ESA ber i tillegg om en rapport fra utvalget som Norsk Industri og Fellesforbundet har nedsatt for å forsøke å finne løsninger. Dette utvalget skal etter planen avslutte sitt arbeid innen 1. mai.

Håpet er at forhandlingene skal lede fram til en løsning i forbindelse med tariffoppgjøret i 2018.

Fellesforbundet tror verftssaken kan løses i tariffoppgjøret

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse