JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

IMDI-ansatte bekymret for integreringen etter Listhaugsaken

NTL-tillitsvalgt Marit Lund Larsen i Integrering- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) er bekymret for situasjonen for mange nyankomne til Norge etter Listhaugsaken.
NTL-tillitsvalgt Marit Lund Larsen i Integrering og mangfoldsdirektoratet (IMDI)

NTL-tillitsvalgt Marit Lund Larsen i Integrering og mangfoldsdirektoratet (IMDI)

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

Marit Lund Larsen var en av de mange som deltok på NTL Sentralforvaltningens representantskapsmøte på Sørmarka denne uka. Til vanlig jobber hun med integrering, et område hun synes er veldig krevende.

Lund Larsen er ikke spesielt imponert over den siste utviklingen i regjeringen, som førte til at justisminister Sylvi Listhaug gikk.

Acer-debatt i stortinget: Her sier Erna Solberg noe hun ikke skulle sagt

Listhaug lever ikke opp til navnet sitt

– Listhaug lever ikke opp til navnet sitt. Hun lister seg ikke akkurat ut av regjeringen. Det er vel også tvilsomt om hun kommer til å liste seg rundt på Løvebakken, sier Lund Larsen med et glimt i øyet.

Selv om hun smiler, er hun alvorlig bekymret for integreringsfeltet, som hun mener har fått mindre oppmerksomhet den siste tiden.

Ifølge Lund Larsen, som nå er styremedlem i den lokale NTL-foreningen i IMDI, har regjeringen over lengre tid vært mest opptatt av å få til en strengere innvandringspolitikk enn å sørge for at folk som allerede har kommet har det bra.

– Innvandringspolitikk kan jo ikke bare handle om de som skal få komme inn, men bør også handle om hvordan man tar vare på de som kommer på en god måte slik at alle føler seg velkommen.

Hvorfor er arbeidstakere med innvandrerbakgrunn en styrke noen steder, mens andre knapt vil ha søkere med «feil navn» til intervju?

Etterlyser handling fra Erna

Lund Larsen ønsker ikke kommentere uttalelsene fra Listhaug eller den nye justisministeren Per Sandberg, men håper nå at statsministeren sørger for at man igjen får fokus på å få til en god integreringspolitikk.

– Jeg ønsker at Solberg kan si noe om hvilke tiltak de vil sette i gang for å ta imot nye innvandrere og hvilke muligheter de skal få. Jeg håper Solberg nå kan skissere en politikk med tiltak som bedrer ankomstsituasjonen og gjøre det lettere for den enkelte å bli en del av samfunnet, sier hun.

Larsen minner om at det ikke er færre flyktninger i verden som trenger hjelp selv om Norge nå har få som får komme inn.

– Det blir ikke færre flyktninger i verden. Det er svært mange som lever i uholdbare situasjoner i Hellas og andre steder. De lever ikke fett i fine flyktningeleirer i Tyrkia slik som enkelte har hevdet. Svært mange lever under kummerlige, krevende og farlige forhold og trenger hjelp, sier hun.

Offensiv lederduo i NTL Sentralforvaltningen
– Det ligger helsikes mange arbeidsplasser i gjenbruk

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse