JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kristin Skogen Lund går fra NHO til toppjobben i Schibsted

Etter nesten seks år som direktør i NHO er det slutt for Kristin Skogen Lund. Nå blir hun toppsjef i mediekonsernet Schibsted.
GODT SAMARBEID: – Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Her er de ved inngangen av tariffoppgjøret 2018

GODT SAMARBEID: – Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Her er de ved inngangen av tariffoppgjøret 2018

Håvard Sæbø

helge@lomedia.no

Kristin Skogen Lund går av som toppsjef i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), opplyser kilder til DN tirsdag. Ifølge en børsmelding fra Schibsted blir hun ny toppsjef i mediekonsernet Schibsted.

Det betyr at når LO-ledelsen igjen går til forhandlingsbordet, får de en ny motpart.

– Dette var både overraskende og litt trist. Kristin Skogen Lund og jeg har samarbeidet godt gjennom mange år. Kristin har bidratt til å gi nytt liv til partssamarbeidet mellom LO og NHO som er så viktig for den norske samfunnsmodellen og norske arbeidsplasser, sier Hans-Christian Gabrielsen til FriFagbevegelse.

– Jeg vil takke Kristin for det gode samarbeidet og ønske henne lykke til i ny jobb, legger LO-lederen til.

Dette er lønna i over 300 yrker

Blir vemodig

– Det blir vemodig å slutte i NHO etter seks helt fantastisk spennende og meningsfylte år, men jeg gleder meg samtidig stort til å begynne i Schibsted – et spennende selskap som jeg kjenner godt etter mange år i ulike stillinger der fra 1998 til 2010, sier Skogen Lund i en pressemelding fra NHO.

Skogen Lund er også tidligere konserndirektør i Schibsted, som er eier av blant annet VG og Aftenposten, samt flere medieselskaper i utlandet.

Skogen Lund tiltrådte som administrerende direktør i NHO i november 2012. Hun kom da fra stillingen som konserndirektør i Telenor. Hun var også NHOs president fra 2010 og frem til beslutningen om å tiltre som administrerende direktør.

– Jeg vil gratulere Kristin så mye med ny jobb og takke henne for den store innsatsen hun har lagt ned som sjef i NHO. Kristin har gjort NHO og næringslivet synlig på nye arenaer, noe som gjør at NHO i dag er en bredere samfunnsaktør. NHO har aldri stått sterkere enn i dag, og vi kan se tilbake på vellykkede tariffoppgjør, viktige politiske gjennomslag og medlemsvekst. Hun har også bidratt sterkt til at NHO-fellesskapet står mer samlet enn noen gang, sier president i NHO, Arvid Moss.

«Mekling er den norske modellen på sitt vakreste»

Arbeidsministeren: Skogen Lund vil bli savnet

Som NHO-leder har Kristin Skogen Lund hegnet om den norske samfunnsmodellen og gått i front på flere områder, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til NTB.

– Hun har blant annet vært tydelig på at det er i næringslivets egen interesse å prioritere arbeidet mot arbeidslivskriminalitet, legger statsråden til.

Først og fremst er det samarbeidet med Skogen Lund om viktige arbeidspolitiske saker, Hauglie trekker fram i forbindelse med NHO-sjefens avgang.

– Hun er kunnskapsrik og konstruktiv og har bidratt med mye. Kristin har således vært viktig for trepartssamarbeidet og vil uten tvil bli savnet. Hun har også jobbet utrettelig for økt likestilling i arbeidslivet, og vært en forkjemper for å få flere kvinner inn i mannsdominerte yrker, sier Hauglie.

– Vemodig

Leder i Stortingets arbeidskomité, Erlend Wiborg (Frp), mener Kristin Skogen Lund har modernisert norsk arbeidsliv.

– Hun har vært tydelig, nytenkende og til å stole på. Hennes tydelighet har vært viktig for trepartssamarbeidet i arbeidslivet, sier Wiborg til NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener den avtroppende NHO-lederen har vært en tydelig og markert stemme for norsk næringsliv og NHO.

– Skogen Lund har vist mot ved å slå ring om viktige velferdsreformer som pappapermen, fordi slike ordninger både er bra for familien og for bedriftene. Hun har vist en økende forståelse for betydningen av at arbeidslivets parter tar ansvar og trekkes med i utviklingen av gode løsninger for landet. Partenes medvirkning er en bærebjelke i den norske modellen, sier Støre til NTB.

Starter prosessen

NHO-styret vil nå starte prosessen med å finne ny administrerende direktør for NHO. Skogen Lund vil stå til disposisjon for NHO frem til 1. desember.

Ole Erik Almlid, som fungerer som administrerende direktør mens Skogen Lund går på Forsvarets Høyskole, vil fortsette som fungerende NHO-sjef inntil ny leder er på plass.

Fakta om Schibsted

* Et internasjonalt mediekonsern med mer enn 8.000 ansatte i 22 land

* Konsernets strategi er konsentrert rundt to forretningsområder: videreutvikling av mediehus og rubrikktjenester på nett.

* Eier seks av de ti største norsk avisene: Aftenposten, Aftenposten Junior, VG, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Har også sterke posisjoner på digitale plattformer.

* Eier både Aftonbladet og Svenska Dagbladet i Sverige.

* Schibsted er notert på Oslo Børs.

* Den største enkelteieren i Schibsted er Blommenholm Industrier, som igjen eies av Stiftelsen Tinius. Stiftelsen har negativ kontroll i konsernet og skal ivareta viktige prinsipper for driften.

* Rolv Erik Ryssdal har vært Schibsteds konsernsjef siden 2009. Han går mot slutten av året over i en ny stilling som konsernsjef for den internasjonale digitale annonsevirksomheten.

* Kristin Skogen Lund overtar stillingen som konsernsjef i Schibsted mot slutten av 2018.

Annonse
Annonse