JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Israels ambassadør ber LO slutte å blande seg i den israelsk-palestinske konflikten

LO fordømmer Israels angrep mot demonstranter i Gaza

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen fordømmer drapene på rundt 30 demonstranter, skriver han i et brev til den israelske ambassadøren i Norge.
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen krever at de israelske styrkene stanser volden og respekterer retten til fredelig forsamling og ytringsfrihet. Han krever også at Israel overholder de internasjonale menneskerettskonvensjonene. Her ved en israelsk kontrollpost ved Nablus på Vestbredden.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen krever at de israelske styrkene stanser volden og respekterer retten til fredelig forsamling og ytringsfrihet. Han krever også at Israel overholder de internasjonale menneskerettskonvensjonene. Her ved en israelsk kontrollpost ved Nablus på Vestbredden.

Yngvil Mortensen (arkivbilde)

yngvil@lomedia.no

LO fordømmer på det sterkeste de israelske angrepene mot palestinske demonstranter ved gjerdeinstallasjonen som skiller Gaza-stripen fra Israel de siste ukene. Det kommer fram i et brev fra LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sendt 10. april til ambassadør Raphael Schutz.

I går svarte Schutz på fordømmelsen fra LO. Han presiserte den offisielle israelske oppfatningen av hva som egentlig hadde foregått. «De israelske forsvarsstyrkene brukte ikke vold, men legitim maktbruk mot vold», skrev den israelske ambassadøren.

Israels ambassadør sier LO-lederne ikke er velkommen til Israel

Palestinske flyktninger krever å vende hjem

Israels ambassadør kritiserer LO-lederen for ikke å nevne i brevet sitt at demonstrantene ifølge ambassadøren hadde til hensikt å ødelegge gjerdet. Det kunne ført til masseinfiltrering inn i Israel under påskudd av å vende hjem, skrev ambassadøren.

Tusener av palestinere i Gaza har de siste par ukene demonstrert langs gjerdet for å kreve å få vende hjem til det som i dag er Israel.

1,3 millioner innbyggere i Gaza, eller 70 prosent av alle innbyggerne der, er ifølge FN flyktninger eller etterkommere av flyktninger fra områder i Israel, som israelske myndigheter nekter dem å vende tilbake til.

Israel deporterte LO-tillitsvalgte Mohammed Malik

Israel: – Halve sannheter fra LO

Ambassadør Schutz kaller innholdet i brevet fra LO-lederen for «feilslutninger, halve sannheter og bevisste utelatelser».

Schutz er også helt overbevist om at LO ikke er opptatt av menneskerettigheter. Schutz begrunner dette med at LO ifølge ham er taus om menneskerettsbrudd med langt verre menneskelige lidelser enn i den israelsk-palestinske konflikten.

LO krever en uavhengig granskning av Gaza-volden

LO-lederen krever at de israelske styrkene stanser volden og respekterer retten til fredelig forsamling og ytringsfrihet, og at Israel overholder de internasjonale menneskerettskonvensjonene.

«LO støtter EU og FNs oppfordring til en uavhengig internasjonal granskning av hendelsene», skrev Gabrielsen.

LO krever også at blokaden av Gaza opphører og at kontrollpostene inn og ut av det lille landområdet gjenåpnes.

Schutz avslutter brevet med å gi LO-lederen et råd: «Hold dere til å fremme norske arbeideres rettigheter og slutt å misbruke LO med denne radikale anti-israelske agendaen».

Les også disse sakene:

Norsk Folkehjelp, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp ba Norge ta opp innreiseforbud med Israel

Nederlag for LO-ledelsen i stemmedrama. LO skal jobbe for full boikott av Israel

Israels nye boikottlov kan nekte LO-lederen og alle LO-ansatte innreise til Palestina

Fagforbundet støtter BDS - den palestinske boikotten av Israel

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse