JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mette Nord vil ha med seg venstresiden på tur langs Akerselva

En tur langs Akerselva mener Mette Nord skal samle venstresiden til et nytt, rødgrønt regjeringsalternativ.
Mette Nord Tale åpning Landsmøte 2017

Mette Nord Tale åpning Landsmøte 2017

Øystein Windstad

helge@lomedia.no

Gerd Liv Valla gikk ofte tur med Jens Stoltenberg da hun var LO-leder.

Nå kan Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken finne fram joggeskoene og forvente en invitasjon fra den mektigste kvinnen i LO.

Mette Nord vil ha de med på spasertur langs Akerselva.

Det var nettopp Fagforbundet som i sin tid gikk i bresjen for å samle venstresiden, noe som før valget i 2005 ga et rødgrønt regjeringsalternativ.

Nå tar Fagforbundets leder altså opp arven og inviterer de tre rødgrønne partilederne til en samtale langs Akerselva.

– Vår bevegelse ble ikke født i medgang, og trengs aller mest i motgang. Vi har en regjering som vil en annen vei enn oss. Derfor er det helt nødvendig at venstresiden samler seg i de viktigste sakene. Å legge en plan for å gi alle kvinner i offentlig sektor muligheten til hele, faste stillinger vi være en god begynnelse, mener Mette Nord.

Angrep statsråder

To statsråder i regjeringen Solberg fikk spesiell oppmerksomhet rettet mot seg i lederens åpningstale. Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) for at hun ikke vil tariffeste en ny pensjonsordning for offentlig ansatte.

– Arbeidsministeren vil ikke tariffeste en ny pensjonsordning for offentlig ansatte. Hun sier dette er en altfor viktig sak til å løses med en meklingsnatt hos riksmekleren. Det har hun i og for seg helt rett i. Men en ny pensjonsordning er også alt for viktig til å at medlemmen våre skal bli fratatt retten til å si ja eller nei i en uravstemning. Derfor er det vårt krav at pensjonsordningene skal tariffestes, sa Fagforbundets leder, Mette Nord, i sin åpningstale på landsmøtet.

Og til helseminister Bent Høie:

– Regjeringen har brukt fire år til å rulle ut den røde løperen for private helsetjenester. Det er blitt for mye butikk og for lite helsefag i sykehusene. Vi trenger en ny og ikke minst helhetlig helse- og sykehuspolitikk. En politikk som setter pasienten i sentrum, mener Mette Nord.

Fjerde landsmøte

434 valgte delegater er samlet i Oslo Kongressenter i fem dager for å meisle forbundets framtid. Det er fjerde gang Fagforbundet har landsmøte i sin nåværende form.

Det desidert største LO-forbundet har 360.000 medlemmer.

Fagforbundet mener det er på tide med seks timers arbeidsdag

Disse sakene kan få opp temperaturen på Fagforbundets landsmøte

Fagforbundet vil ha KrF med på laget

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse

Flere saker

Annonse