JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV vil skifte ut statlige styrer for å få ned lederlønninger

SV ønsker en storstilt opprydding i statlige selskap for å stoppe lønnsfesten. Partiet vil skifte ut styrene, men Sp er lunken til framgangsmåten.
SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes ønsker å bytte ut styrene i statlige selskaper for å få bukt med lønnsgaloppen hos ledere, men Sp og Ap vil gjøre det på en annen måte.

SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes ønsker å bytte ut styrene i statlige selskaper for å få bukt med lønnsgaloppen hos ledere, men Sp og Ap vil gjøre det på en annen måte.

Jan-Erik Østlie

– Vi har et styreproblem i Norge. Vi rekrutterer folk til styrene som ikke vet hva moderasjon er. Det er et åpenbart problem. Noe av det første vi må gjøre, er en stor utskifting av styrene. Det er åpenbart at de ikke tar signalet fra folkevalgte forsamlinger, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til Klassekampen.

Han mener lønnsfesten er en vond spiral der høye lederlønninger er selvforsterkende, og sier at politikerne må ta tak i dette allerede ved utarbeidelse av statsbudsjettet.

Mye delt: Hva er en vanlig lønn i Norge? Dette sier tallene

Geir Pollestad i Senterpartiet er enig i at lønnsgaloppen i de statlige selskapene må stoppes, og viser til at dette blir tatt opp i Hurdalsplattformen som Sp og Ap utarbeidet.

Han lover at det skal komme en solid kursendring, og at det kommer nye retningslinjer, men er uenig i den framgangsmåten SV ønsker.

Næringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani i Ap opplyser til avisen at de ønsker en total gjennomgang av lederlønninger i staten og de statlig eide selskapene.

Aktuelt: Vedum vil fryse lederlønninger i staten

Warning
Annonse
Annonse