JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jobbkrisa

Undersøkelse: Arbeidsgivere tror på varige jobbkutt

Halvparten av arbeidsgiverne tror ikke tallet på ansatte i deres bedrifter vil komme tilbake til nivåene før koronapandemien.
Nå er det langt mindre aktivitet på flyplassene landet rundt.

Nå er det langt mindre aktivitet på flyplassene landet rundt.

Bjørn A. Grimstad

Bemanningsselskapet Manpowers kvartalsvise undersøkelse viser at netto bemanningsutsikter, som er forskjellen mellom andelen bedrifter som skal opp- og nedbemanne i første kvartal 2021, er på pluss 2 prosent.

Det er 9 prosentpoeng lavere enn for ett år siden, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er en overraskende stor andel av arbeidsgiverne som ikke tror de kommer tilbake dit de var. Det er nok et uttrykk for at mange er midt inne i krisen og sliter med å se noe lys i tunnelen, sier konsernsjef Maalfrid Brath ManpowerGroup Norge til avisen.

Denne skaper debatt: Almira gjemmer seg på badet hver morgen for at sønnen (6) skal tro hun har dratt på jobb

Bare 4 prosent av de 419 norske arbeidsgiverne i undersøkelsen mener bemanningen vil være tilbake til normalt nivå innen tre måneder. En av ti tror det skjer i løpet av fire til ni måneder, mens 16 prosent tror det tar ett år.

Arbeidsgivere i Oslo-området er minst optimistiske med en bemanningsutsikt på minus 3 prosent, mens optimismen er størst i Nord-Norge med pluss 6 prosent.

Studie: Folk blir syke av å være arbeidsledige – det hjelper lite at flere er i samme båt

Og det er arbeidsgivere innen reiseliv, særlig hotell- og restaurantdrift, som er mest pessimistiske med tanke på jobbutsiktene. Bransjen har en netto bemanningsutsikt på minus 7 prosent.

Byggebransjen og bedrifter innen finans og bedriftstjenester er mest positive med en bemanningsutsikt på pluss 8 prosent.

Annonse
Annonse