JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn

Kvinner er oftere lavtlønte enn menn

I 2022 tjente kvinner i snitt 87,6 prosent av menns lønn. Hva må gjøres for å utjevne lønnsforskjellene mellom kjønnene?
Kampen om likelønn handler også om kampen for heltidsstillinger, skriver førstesekretær i LO, Julie Lødrup. Her innfelt over 8. mai-toget i Trondheim i 2020.

Kampen om likelønn handler også om kampen for heltidsstillinger, skriver førstesekretær i LO, Julie Lødrup. Her innfelt over 8. mai-toget i Trondheim i 2020.

Illustrasjonsbilde: Tormod Ytrehus / Martin Guttormsen Slørdal

ragnhild@lomedia.no

Julie Lødrup, LOs førstesekretær, svarer:

Vi må hele tiden jobbe for at treffsikkerheten på virkemidler og tiltak for likelønn bedres.

Det betyr at likelønn fortsatt må være et selvfølgelig og sentralt element i tariffoppgjørene i både privat og offentlig sektor. 

Kvinner er oftere lavtlønte enn menn, så blant annet det å kreve lavlønnstillegg vil slå positivt ut for likelønn.

Det er flere kvinner enn menn som jobber deltid, og deltidsstillinger har dårligere timelønn enn heltidsstillinger. Derfor handler kampen om likelønn også om kampen for heltidsstillinger.

Vi vet også at en bedre kjønnsfordeling innenfor de ulike yrkesgrupper, bransjer og sektorer vil bidra til utjevning av lønnsforskjeller mellom mannsdominerte og kvinnedominerte yrker.  

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at lønnsforskjellene mellom kvinner og menn økte svakt i fjor. Menn hadde i snitt en høyere lønnsvekst enn kvinner i 2022. Lønnsveksten i kommunesektoren var nemlig lav i fjor, og der jobber det mange kvinner. Kan vi oppnå målet om likelønn uten å gi kvinner i offentlig sektor mer enn rammene i frontfaget?

Det kan se ut til at kommunesektoren gjennom de siste årene er kommet svakere ut enn andre forhandlingsområder i forhold til frontfagsrammen.

Derfor har LO-lederen gått ut og pekt på at det i år må komme et ekstra løft her.

Et slikt løft kan påvirke lønnsforskjellen mellom kvinner og menn i alt, siden det jobber mange kvinner i kommunene, for eksempel i helse og omsorg, barnehager og skoler. 

Kampen for likelønn må samtidig skje i privat sektor, der lønnsgapet er større og flere har lavlønn.

LOs overordnede lønnspolitikk er å løfte hele laget ved å prioritere lavlønnsgrupper og likelønn.

Mye delt: De lavest lønte får alltid ekstra penger i oppgjørene. Se hvem det gjelder

Oversikt: Når får du ny lønn? Dette er de viktigste datoene

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse