JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO: – Konverteringsterapi er uetisk, farlig og feil

Kulturdepartementet vil gjøre det straffbart å utføre konverteringsterapi på barn under 16 år. LO vil ha et totalforbud.
TOTALFORBUD: LO har et sterkt engasjement for at ingen skal diskrimineres for sin seskuelle orientering eller kjønnsidentitet. Her fra Pride-markeringen i 2016.

TOTALFORBUD: LO har et sterkt engasjement for at ingen skal diskrimineres for sin seskuelle orientering eller kjønnsidentitet. Her fra Pride-markeringen i 2016.

Jan-Erik Østlie

sym@lomedia.no

– LO mener det skal være et absolutt forbud mot å utføre konverteringsterapi uavhengig av alder og andre omstendigheter, heter det i høringssvaret til LO.

Farlig «behandling»

Konverteringsterapi er handlinger som skal få personer til å forandre eller undertrykke sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet.

I høringen påpeker Kulturdepartementet at utenlandsk forskning viser at konverteringsterapi ikke fungerer og at konsekvensene kan være alvorlige. Den som utsettes for en slik «behandling» av sin seksuelle orientering kan få angst, depresjon, selvmordstanker og følelser som skam og selvforakt.

Mye lest: LO vil stramme inn finansieringen av private barnehager

Kraftig avstand

I brevet til departementet skriver LO at de «aldri kan akseptere at man ser på det å ha en annen seksuell orientering eller kjønnsidentitet som en sykdom eller sykelig tilstand som man kan «behandles» for. Det å tillate konverteringsterapi sender et signal om at det er negativt, skamfullt og uønsket i vårt samfunn å ha en annen seksuell orientering eller kjønnsidentitet. Dette igjen vil kunne bidra til å opprettholde eller forsterke diskriminerende og stigmatiserende holdninger overfor LHBTIQ-personer».

– Av disse grunner anser LO det som uetisk, farlig og feil å tilby eller utsette noen for konverteringsterapi, fastslår LO.

LO mener også at det også må være et tydelig forbud mot å formidle, tilby eller markedsføre konverteringsterapi.

Debatt: «Når de rike blir rikere, er det stort sett menn som får mer penger og makt»

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse