JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil endre arbeidsmiljøloven: Strengere lov om trakassering

Regjeringen håper at lovendringen skal hindre vold og trakassering i arbeidslivet.
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil endre arbeidsmiljøloven for å hindre trakassering på arbeidsplasser.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil endre arbeidsmiljøloven for å hindre trakassering på arbeidsplasser.

Jan-Erik Østlie

Forslaget ble sendt på høring tirsdag, på kvinnedagen 8. mars.

Omtrent 117 000 arbeidstakere rapporterte i 2019 at de har vært utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet én gang i måneden eller mer.

Sjekk ditt yrke: Så mye mer tjener menn enn kvinner

– Regjeringen ønsker å føre en offensiv likestillingspolitikk som gjør at alle blir inkludert i samfunnet. Vi er opptatt av at vi har et arbeidsliv som er åpent og inkluderende, og at ingen skal bli utsatt for trakassering og vold i arbeidslivet, sier Marte Mjøs Persen, som tiltrådte som arbeids- og inkluderingsminister mandag.

Regjeringen vil ratifisere konvensjon 190 fra Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), samt endre arbeidsmiljølovens regelverk om trakassering.

– Generelt håper vi at forslagene vil kunne bidra til færre tilfeller av trakassering i arbeidslivet og til å bygge opp under en god kultur på alle arbeidsplasser, sier Mjøs Persen i en pressemelding.

Høringsfristen er 8. juni i år.

Warning
Annonse
Annonse