JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap vil skjerpe innsatsen mot arbeidslivskriminalitet

Arbeiderpartiet vil gi politiet og skattemyndighetene flere verktøy for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. 
Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre.

Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre.

Helge Rønning Birkelund

– Innsatsen for å få bukt med problemene samsvarer ikke med hvor store utfordringene har blitt. Arbeidslivskriminalitet utnytter mennesker, frarøver fellesskapet for milliarder av kroner, og er i ferd med å ødelegge enkelte bransjer, fordi omfanget er så stort, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til Klassekampen.

Hun har sammen med stortingskollegene Arild Grande og Jan Bøhler utarbeidet et representantforslag på tolv punkter for å skjerpe innsatsen mot grov arbeidslivskriminalitet. LO, som mener det er et stort forbedringspotensial, har kommet med innspill.

– Man må gå mer etter det som svir, nemlig pengene, sier Grande.

Et av forslagene til stortingsrepresentantene er å gi skatteetaten utvidet anledning for å ta beslag i midler fra straffbar aktivitet.

– Det vil kunne bety betydelige inntekter til staten om man får til dette. Vi mener det haster. Med tanke på omfanget av problemet, skulle vi ønske å ha en regjering som er på ballen, sier Grande.

(©NTB)

Frp utelukker et forbud mot innleie av arbeidskraft

Arbeidstilsynet er maktesløs mot ulovlig innleie. Overlater til innleide polakker å rydde opp

Annonse
Annonse