JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Ingen streikefare eller permitteringer i kultursektoren nå

Alle varsler om permitteringer for teatre, orkestre og Den Norske Opera og Ballett er trukket tilbake etter at partene ble enige om lønnsoppgjøret.
Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Jan-Erik Østlie

– Etter at Spekter og LO Stat har kommet til enighet om lønnsoppgjøret 2020, er alle permitteringsvarsler for teatre, orkestre og Den Norske Opera & Ballett, som kunne ha blitt iverksatt dersom det ikke var mulig å sysselsette ansatte på en hensiktsmessig måte under en eventuell streik, trukket tilbake, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressemelding.

Bakgrunn: Koronapandemien sørger for avlyst mekling i kultursektoren

Anne-Kari Bratten forteller at arbeidstakersiden også har trukket varslene om mulig streikeuttak.

Forhandlingsenigheten skjedde etter at etter at riksmekleren anmodet Spekter og LO Stat om å avlyse meklingen på grunn av smittesituasjonen. Både Spekter og LO Stat mente det var fornuftig å ikke samle så mange mennesker over så lang tid som en mekling innebærer, gitt det høye smittetrykket i samfunnet, sier hun.

– Driften i kulturvirksomhetene går dermed som normalt, men med de begrensninger som følger av smitteverntiltak knyttet til koronapandemien. Vi er fornøyd med å ha kommet fram til en løsning sammen med LO Stat som gjør at det ikke blir streik, Spekter-direktøren.

Bakgrunn: Operaen varsler mulige permitteringer dersom det blir streik

Annonse
Annonse