JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO redd tap i havnestriden ville nøre opp under EØS-motstanden

LO ba NHO dempe feiringen etter havneseier

Da arbeidsgiversiden vant havnestriden i Høyesterett, ba LO dem dempe jubelen for å ikke nøre opp under EØS-motstanden, skriver Aftenposten.

Roy Ervin Solstad

EØS er en av sakene som kan skape splid fram mot LO-kongressen i mai, men både LO og NHO er enige om at avtalen er viktig, skriver avisen.

I desember kom Høyesterett fram til det ville stride mot EØS-avtalen å la medlemmer av Norsk Transportarbeiderforbund ha fortrinnsrett på lasting og lossing i norske havner. For EØS-motstanderne ble det sett på som et bevis på at EØS-avtalen truer faglige rettigheter. Kort tid etter at dommen var klar, ringte LO til NHO og ba dem holde litt igjen på feiringen.

– Og som du så, vi lå lavt. I den grad arbeidsgiverne markerte seg, var det Bedriftsforbundet, sier en kilde i NHO til avisen.

LO-leder Gerd Kristiansen sier det ikke var hun som ringte, men bekrefter at de to organisasjonene er avhengige av hverandre for å bevare EØS-avtalen.

Havnearbeiderne tapte i Høyesterett

Transportarbeiderne varsler EØS-kamp

Transportarbeiderforbundet avslutter havnearbeiderstreiken

Annonse
Annonse