JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022:

Oljearbeidere skal forhandle lønn med rederne

I dag startet lønnsforhandlingene mellom oljearbeiderne og rederne i Norsk Rederiforbund. Økt kjøpekraft, er kravet fra Industri Energi.

Lundin Energy Norway

tonje@lomedia.no

petter@lomedia.no

– Hovedkravet vårt er økt kjøpekraft. Samtidig skal vi ha et fundament som sikrer at denne bransjen er konkurransedyktig i kampen om arbeidskraften, sier forhandlingsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en pressemelding.

Det har tidligere i år ikke lyktes partene å komme til enighet i andre store oljeoppgjør, som oljeserviceavtalen og sokkelavtalene. Arbeidsgiverforeningen Norsk olje og gass må nøye arbeidstakerforbundene til mekling på disse avtalene.

4 300 oljearbeidere

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund for flyteriggansatte har startet onsdag i Oslo.

Avtalen gjelder for flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel.

Flyteriggavtalen omfatter om lag 4300 Industri Energi-medlemmer. I tillegg til Industri Energi, forhandler Norges Rederiforbund også parallelt med SAFE og DSO.

I år er det hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Det er full streikerett.

Landbaser forhandler også

Onsdag startet også forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass på landbaseavtalen i Stavanger. Det er satt av én dag til forhandlingene.

Landbaseavtalen omfatteromlag cirka 1800 Industri Energi-medlemmer, inkludert de som jobber i tilslutningsbedrifter.

– Landbaseavtalen er en minstelønnsavtale. Det betyr at lønn forhandles lokalt i den enkelte bedrift. Vi bør få til konstruktive forhandlinger på avtalens bestemmelser og mener det bør være mulig å finne løsninger som ikke svekker bedriftenes konkurransekraft, skriver kommunikasjonsleder Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass i en epost.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse