JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dødsulykke i Fredrikstad

Mintes død bussjåfør med ett minutts stillhet foran Stortinget

Bussjåførene har mistet enda en kollega på grunn av dårlig sikkerhet.
Marit Sauge, leder av Bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, sier sikkerheten til sjåførene må være noe alle har interesse av å gjøre noe med.

Marit Sauge, leder av Bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, sier sikkerheten til sjåførene må være noe alle har interesse av å gjøre noe med.

Morten Hansen

morten@lomedia.no

I romjulen omkom bussjåfør Øyvind Sannes Norheim i en kollisjon mellom to busser.

Samtidig med at han ble bisatt i Fredrikstad hadde Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA) en markering foran Stortinget på med slagordet «Gi oss trygghet bak rattet».

– Vi samles i solidaritet med de bussjåførene som har mistet livet, de som har mistet en kollega og de som har mistet familie, sa Linda Amundsen i OSA.

Siden 2011 har ti bussjåfører mistet livet i møteulykker på norske veier, samme periode har 240 busser vært involvert i frontkollisjoner.

– Det kom en rapport i 2019, etter en ulykke i 2017. Ingenting har skjedd etter det. På bussen er det ingen sikkerhet mot kollisjon på førerplassen. Absolutt ingen, sa Marit Sauge, leder av Bussklubben i OSA.

Hun mener det er på høy tid at politikere, arbeidsgiverorganisasjoner, administrasjonsselskapene, busselskap må forstå at bussjåførene ikke kan akseptere en så høy risiko på arbeidsplassen sin.

Markeringen ble avsluttet med ett minutts stillhet.

Ulykken: Bussjåføren Øyvind (53) omkom like før sikrere busser er klare

Tillitsvalgt: Tror ikke de nye bussene hadde reddet livet til kollegaene

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse