JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærerutdanningen:

Firerkravet i lærerutdanningen skrotes

Fra våren av trenger ikke de som vil bli lærer lenger å ha 4 i matte. I stedet må de ha minst 40 skolepoeng og karakteren 3 i matte og norsk.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

For de som ikke har høy nok poengsum, opprettholdes dagens ordning med firerkrav i matte. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

– I dag mangler for mange av de som underviser i norsk skole lærerutdanning, og vi trenger flere lærere mange steder i landet. Nå innfører vi nye og mer treffsikre krav til de som vil bli lærere. Slik åpner vi for flere gode søkere, men uten å stenge ute noen på grunn av karakteren i ett fag, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Beregninger fra Samordna opptak viser at rundt 330 flere av dem som hadde lærerutdanning som sitt førstevalg i år, ville vært kvalifisert for studieplass med den nye ordningen.

Landsmøtet i Skolenes landsforbund: Her det de viktigste vedtakene

Mye lest: Anne Finborud var SL-leder i åtte år. Her er hennes råd til landsmøtet

Annonse
Annonse