JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Vekterstreiken er like mye en kamp om en kursendring som det er en lønnskamp, skriver tillitsvalgt

Vekterstreiken er like mye en kamp om en kursendring som det er en lønnskamp, skriver Knut-Johannes Berg.

Vekterstreiken er like mye en kamp om en kursendring som det er en lønnskamp, skriver Knut-Johannes Berg.

Jan-Erik Østlie

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
Vekterne i Norge har vært i streik i nesten 5 uker. Så hva er det egentlig konflikten dreier seg om? For å finne ut det må vi gå til utgangspunktet.

Fredag 16. oktober var partene i tvungen mekling hos riksmekleren uten at det førte frem til et resultat. Partene i konflikten står tilsynelatende langt fra hverandre og konflikten har utviklet seg til å bli en slags stillingskrig.

I de første forhandlingene stilte vekterne krav om en plan for å ta igjen et etterslep på lønn. Kravet kommer av en enighet mellom partene fra 2010. Sammen med dette hadde vekterne også krav om en samarbeidsform for å bekjempe ufrivillig deltid, samt en samarbeidsform for å sikre anstendige arbeidsforhold for lærlinger, blant annet.

Debatt: For min del, som permittert vekter siden midten av mars, blir jeg forbannet av dette

Ligger helt andre motiver bak

Arbeidsgiverne stilte seg uforstående til dette og lurte på om vi drev arbeidskamp for enkelttilfeller. I ettertid har flere og flere stått frem og fortalt sine historier, noe som burde være grunnlag godt nok til å forstå at dette er problemer som må løses.

Arbeidsgiverne på sin side stilte krav om å forkaste retten til fast forutsigbar lønn. Vi skulle også forkaste en garantiordning på lønn. Det ville vært det samme som å si at vi er enig i at selv vårt gamle bunnivå på lønn er for høyt.

Nå ser man at utgangspunktet for disse forhandlingene var dårlig fra start. For å isolere dette til lønn så ser det slik ut: Vi hadde et toppnivå i 2016 på 90,7 prosent av industrien. Dagens situasjon er at vi ligger på 88,4 prosent. Arbeidsgiverne signaliserer med kravene sine at vi hører hjemme et sted under 85 prosent.

Det kan virke som om det ligger helt andre motiver bak det hele. Det er usikkert hva dette kan være, men måten NHO og arbeidsgiverne fremstår på kan indikere at de ikke har et ønske om en likeverdig part i rommet. De kjører nå omkamp på alle tidligere «nederlag».

Konsekvenser: Ikea-lederen måtte selv stoppe en tyv: – Savnet etter vekterne er stort

Slik er ikke vaktbransjen

Tilbake til streiken. Det er slik at i forhandlinger eller mekling er målet å finne en løsning som begge parter kan leve med. Ofte blir det et resultat som begge er litt misfornøyd med, men med noen intensjoner om at vi skal jobbe videre sammen med problemstillingene. Dette er kun mulig når partene har høy grad av tillit til hverandre. Slik er det ikke i vaktbransjen i skrivende stund. Det finnes ingen tillit til av vårt partssamarbeid skal kunne utrette noe som helst. Det blir da viktig for begge parter å få med, eller å få fjernet, så mange detaljer som mulig for å sikre egne interesser. Det blir vanskeligere å ha forståelse for den andre partens behov, og frontene blir harde.

Så hvordan kan man løse en fastlåst konflikt uten tillit? Først og fremst må man ta stilling til om man vil ha en situasjon hvor alle mulige samhandlingsarenaer fører til konflikt. Resten av svaret fordrer at man ikke vil det. Så må man sette seg ned og gjensidig forplikte seg til å jobbe mot et felles mål. Om bare den ene parten skal forplikte seg vil tillit aldri kunne gjenoppstå. Avtaler som gjøres må respekteres og følges opp av begge parter og det må være en gevinst for begge.

Bakgrunn: Vekter Tiril har streiket i to uker. Nå har hun en beskjed til ledelsen i Securitas

Tilliten er brutt

NHO hevder at de har gitt oss gode tilbud. En hund som får en godbit vil som regel synes at det er bra. Den er jo tross alt bare opptatt av å få være med sin eier. Men om du har behandlet hunden din dårlig gjennom flere år, vil ikke en godbit bidra til å fikse forholdet. Tilliten er brutt.

Vektere er stolt av yrket og faget sitt. De ser verdien av oppgavene og liker det de gjør. Følelsen av å være den som utgjør en forskjell for liten og stor i hverdagen kan ikke beskrives med ord. Da er det trist å oppleve at arbeidsgiversiden ikke vil være med å utvikle en bransje som vi alle kan ha det bra i, og hvor gjensidig respekt og tillit er et felles mål.

Dette er nok like mye en kamp om en kursendring som det er en lønnskamp. Spørsmålet til arbeidsgiverne blir derfor hvilken retning de vil være med på og hvem de vil gå med.

Innsikt: Fire punkter som oppsummerer hvorfor vekterne streiker

Undersøkelse: Nesten ingen vet at vekterne streiker. Fafo-forsker foklarer hvorfor

Annonse

Flere saker

Annonse